Brøndby IF - Viborg FF

Vi skal for alt i verden ikke hænge på en ny Farnerud eller Erceg

Transfervinduet er et tålmodighedsspil mere end nogensinde før. Det kræver is i maven og rettidig omhu at hente de rigtige spillere til den rette pris. Carsten V. Jensen har en stor opgave foran sig.

Omgivelserne skriger på forstærkninger, der kan gå direkte ind i startopstillingen – særligt til forsvaret.

Men så enkelt er det nu ikke at hente spillere af høj kvalitet, når man holder sig fra at give høje lønninger, der kan matche ihvertfald to af konkurrenterne i ligaen.

Coronapandemien gør det bestemt ikke lettere. Transferkarrusellen kører ikke helt så hurtigt rundt i fodbold-Europa som tidligere.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 34.000 andre fans

Når en spiller er interessant for Brøndby IF

Brøndby IF er i gruppespil uanset hvad. Selvom kvalifikationen til Champions League skulle kikse, står den på Europa League til efteråret. Noget som Brøndby ikke har prøvet siden efteråret 2005, hvor turneringen stadig hed UEFA Cup.

Derfor er man allerede sikret en stor økonomisk gevinst og minimum 8 spændende kampe i Europa.

Carsten V. Jensen er en sportschef, der ikke ryster på hånden. Der er lagt en klar strategi for driften af klubben, som man ikke afviger. Heller ikke selvom man nu har status af forsvarende danmarksmester.

Flest mulige punkter skal kunne krydses af, før en spiller er interessant for Brøndby IF:

  • Kvaliteten skal være i top
  • Potentialet skal være stort
  • Spilleren skal kunne generere en gevinst ved muligt videresalg
  • Transfersummen skal svare til klubbens økonomiske situation
  • Spillerens lønniveau skal afspejle pladsen i truppen
  • Spilleren skal ville Brøndby IF 100%
  • Spilleren skal ikke stjæle spilletid fra lovende talenter på spring

Fortidens fejltagelser skræmmer

Ja, forsvaret ser pt. mere end tyndt ud. Hele forrige sæsons foretrukne bagkæde er (angiveligt) væk – inklusive målmand: Schwäbe, Jung, Maxsø, Hermannsson.

Det er naturligvis ikke noget, man bare lige erstatter med et snuptag.

Værd at notere sig er dog, at det ikke var forsvaret, der kostede to point imod Viborg senest – nærmere manglende skarphed oppe foran …

Men er der så ikke grund til panik?

Ikke endnu.

Ingen af de sandsynlige konkurrenter i toppen af ligaen er kommet flyvende fra start. Både FCK og AGF har samme pointhøst efter to runder – FCM et enkelt point bedre efter sejr over AaB.

Det handler om at hente de rigtige spillere, der ikke bliver en belastning på den lange bane. Tidligere tiders dyre fejltrin på transfermarkedet skræmmer i den grad. Man skal nødigt hænge på en ny Farnerud, Jan K, Erceg osv.

Hellere smide nogle point i starten af en sæson end hente tvivlsomme spillere ind på dyre kontrakter. Transfervinduet er stadig åbent i lang tid. Fans af klubben må derfor væbne sig med tålmodighed – sikkert helt indtil 1. september.

Spillerne afventer deres muligheder

Let’s face it. Fodboldspillere er i 99,9% af tilfældene sig selv nærmest – og ikke eventuelle tilhørsforhold til klubber. Der lurepasses stadig i transfervinduet.

Brøndby IF står ikke forrest i køen til de mest attraktive spillere, da man ikke giver høje lønninger.

Spillerne skal nærmere kunne se Brøndby IF som et springbræt videre i karriere.

Det var tilfældet med Andreas Maxsø, der fik en lav frikøbsklausul indskrevet i sin kontrakt. Det er den, der nu er ved at blive udløst – angiveligt af en stenrig russisk klub.

Det korte af det lange: CV sidder klar til at trykke på aftrækkeren, når og hvis noget interessant byder sig til. Herefter følger det sædvanlige puslespil med at få alle ender og kanter til at mødes mellem spiller og klub.

Der skal nok komme forstærkninger til, før vinduet smækker i 1. september. Men det er i alles interesse, at det bliver de rette spillere, der hentes ind på de rette betingelser.

Man afventer ikke bare for sjov.

Ante Erceg er i øvrigt stadig på kontrakt i Brøndby IF.